Huishoudelijk reglement van Werkgroep Volkstuinders ’t Westend,

Versie: 01 maart 2022

 

Algemene bepalingen
 

Artikel 1          Volkstuinders ’t Westend algemeen

01.1    De “Volkstuinders ’t Westend” vormen een werkgroep, aangesloten bij de “Stichting de Coppele”.

01.2    De werkgroep is met een lid vertegenwoordigd in het gebruikersoverleg van deze stichting.

01.3    De werkgroep stelt zich als doel om de grond behorend bij volkstuin

‘t Westend naar behoren en klimaat-verantwoord te onderhouden en te bewerken, recreatief te tuinieren. Opbrengsten in natura worden alleen voor niet-commerciële doeleinden gebruikt. 

01.4    Officiële correspondentie, subsidieverzoeken en vergunningen verlopen via het bestuur van de werkgroep.

 

Artikel 2        Lidmaatschap

02.1    Lid van de werkgroep Volkstuinders ’t Westend kunnen worden zij die 18 jaar of ouder zijn en bereid en geschikt zijn tot goed onderhoud van een perceel.

02.2    Bestuur kan, onder opgaaf van redenen, een nieuw lid weigeren.

02.3    Diegenen door omstandigheden niet langer bereid of in staat zijn tot goed onderhoud van een perceel kunnen lid blijven. We noemen zo’n lid een rustend lid.

Behoudens het stemrecht, genieten zij alle rechten van de werkgroep.

02.4    Indien twee leden van een gezin samen een perceel wensen te exploiteren, zijn zij beiden lid en wordt het perceel, na overleg, verdeeld. Indien één van die twee leden het lidmaatschap opzegt, heeft het andere lid als eerste recht om het betreffende deel van het perceel te huren.

 

Artikel 3        Verhuur gronden gemeente Oisterwijk

03.1    Elk aangesloten lid van de werkgroep Volkstuinders ’t Westend is gebonden aan de algemene voorwaarden voor de verhuur van gronden ter exploitatie van volkstuinen van de gemeente Oisterwijk, zoals vastgesteld in de vergadering van de Raad van de Gemeente Oisterwijk op 21 februari 1975.

03.2    Met betrekking tot artikel 2.3 (het houden van dieren) van het reglement van de Gemeente Oisterwijk in zake Volkstuinen, wordt een uitzondering gemaakt voor kippen en bijen. Voor het houden van deze dieren is echter wel toestemming nodig van het bestuur.

03.3   In verband met het reglement van de gemeente en de wettelijke aansprakelijkheid zijn de uitzonderingen voor eigen verantwoording.

 

Artikel 4        Ingang en beëindiging lidmaatschap

04.1    Zij die lid wensen te worden geven zich schriftelijk op bij het secretariaat van de werkgroep.

04.2    Het lidmaatschap eindigt door opzegging, overlijden (zie artikel 7) of door royement (zie artikel 8).

04.3    Opzegging van lidmaatschap en/of perceel dient vóór 1 januari schriftelijk te geschieden bij het secretariaat van de werkgroep.

 

Artikel 5        Borgsom

05.1    Een lid betaalt borg zodra hij een perceel krijgt toegewezen.

05.2    Wanneer een lid afstand doet van het perceel, maar toch rustend lid wil blijven ontvangt hij zijn borg terug onder de in artikel 05.3 benoemde voorwaarden.

05.3    Indien het lidmaatschap wordt beëindigd ontvangt het vertrekkende lid de borgsom terug, mits de werkgroep volkstuinders ’t Westend geen kosten heeft gemaakt voor het opruimen en/of in de oorspronkelijke staat brengen van het perceel en eventuele bebouwing. In dat geval worden de gemaakte kosten met de borg verrekend. Is de borg niet toereikend voor de gemaakte kosten dan zullen deze kosten worden door berekend aan het vertrekkende lid. Ook aan leden die in het verleden geen borg hebben betaald, zullen de door de werkgroep gemaakte kosten worden doorberekend.

 

Artikel 6        Algemene kosten en huurprijs

06.1    De jaarlijkse door een lid te betalen huurprijs van het perceel en de algemene bijdrage wordt door de ledenvergadering vastgesteld.

06.2    Deze kosten moeten jaarlijks, bij vooruitbetaling, worden voldaan voor 1 maart.

06.3    De huur van het perceel loopt van 1 februari tot 1 februari.

06.4    Rustende leden betalen alleen een jaarlijks, door de ledenvergadering vastgestelde, bijdrage.

 

Artikel 7        Overdracht bij overlijden

07.1    Bij overlijden wordt een der gezinsleden in de gelegenheid gesteld het perceel over te nemen door overschrijving van het lidmaatschap en perceelhuur.

 

Artikel 8        Royement

08.1    Reden voor een royement zijn:

  1. het niet tijdig betalen van de huur van het perceel en/of de algemene bijdrage (voor 1 maart).
  2. het ernstig benadelen van de werkgroep Volkstuinders ’t Westend,
  3. het niet nakomen van de voorschriften, omschreven in het huishoudelijk reglement,
  4. ernstige klachten over het onderhoud van perceel en/of aanpalende paden en sloten,
  5. overlast aan andere leden, welks via schriftelijke klachten kenbaar gemaakt dienen te worden bij het bestuur. De klachten zullen door het bestuur op gegrondheid worden onderzocht.
  6. verbaal en/of non-verbaal onbehoorlijk gedrag richting andere leden, dat via schriftelijke klachten kenbaar gemaakt dient te worden bij het bestuur. De klachten zullen door het bestuur op gegrondheid worden onderzocht.
  7. ontvreemding van eigendommen van de werkgroep of leden van de werkgroep Volkstuinders ’t Westend.

08.2    Wanneer een lid zich schuldig maakt aan een van de punten genoemd onder artikelnummer 08.1 zal hij slechts eenmaal schriftelijk worden gewaarschuwd door het bestuur. Bij herhaling wordt hij met onmiddellijke ingang geroyeerd. Hij wordt hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld.

Bij een geschil tussen tuinder en bestuur is er altijd een mogelijkheid om in beroep te gaan. Zie hiervoor artikel 37.3.

 

Artikel 9        Huur en inschrijving perceel

09.1    Elke tuinder aan wie een perceel wordt verpacht, is verplicht dit zelf te onderhouden. Indien dit tijdelijk niet mogelijk is, dient hij onmiddellijk schriftelijk contact op te nemen met het secretariaat van het bestuur.

09.2    Onderverhuur van het gehele of een gedeelte van het perceel is niet toegestaan.

09.3    Voor het verkrijgen van een perceel of voor het verkrijgen van een ander perceel kan men zich d.m.v. een schriftelijk verzoek aan het secretariaat op een lijst doen plaatsen.

Tenzij het algemene belang er zich naar oordeel van het bestuur tegen verzet, wordt de volgorde van toewijzing als volgt bepaald:

  1. de werkende leden vermeld op de lijst voor een ander perceel, waarbij het oude perceel vrijkomt.
  2. de rustende leden,
  3. gezinsleden van werkende leden
  4. overige aspirant leden

09.4    Indien er voor een perceel geen gegadigden zijn, kan een lid het perceel huren voor één seizoen. Elk jaar wordt bekeken of de huur weer voor een seizoen kan worden verlengd. In bijzondere gevallen kan het bestuur een langere huurperiode goedkeuren.

09.5    Een perceel dat op 1 april nog niet bewerkt is, en waarvoor een redelijk motief ontbreekt, zal door het bestuur, na een schriftelijke waarschuwing aan het betreffende lid, aan een volgend kandidaat worden toegewezen.

 

Artikel 10      Betreden tuinen door derden

10.1    Het is een tuinder niet toegestaan om niet-leden op het perceel toe te laten en te laten verblijven zonder begeleiding van die tuinder.

10.2    Alleen het bestuur kan, na een schriftelijke aanvraag, toestemming geven voor de aanwezigheid van een niet-tuinder zonder begeleiding.

  

Artikel 11      Toegangspoort volkstuinencomplex

11.1    De laatste tuinder die het complex verlaat, is verplicht de poort te sluiten.

11.2    Iedere tuinder ontvangt tegen betaling een sleutel van het bestuur bij het verkrijgen van een perceel. Bij opzegging is men verplicht de sleutel in te leveren. Het sleutelgeld is voor onderhoud van sleutels en slot.

 

Artikel 12      Vervoermiddelen

12.1    Auto’s zijn op het volkstuinencomplex niet toegestaan, wel aan de hand meegenomen fietsen en bromfietsen, deze laatste echter alleen met stilstaande motor.

  

Artikel 13      Honden

13.1     Het is voor leden alleen geoorloofd een aangelijnde hond mee te nemen op hun eigen perceel. De hond dient, ook op het eigen perceel, aangelijnd te blijven. Uitwerpselen, ook op eigen perceel, moeten direct verwijderd worden.

 

Artikel 14      (Klein)Kinderen

14.1    Iedere tuinder is verantwoordelijk voor het gedrag van zijn of haar (klein)kinderen op het volkstuinencomplex.

14.2    Iedere tuinder dient toezicht te houden op zijn of haar (klein)kinderen.  Zij mogen geen andere percelen op het complex betreden.

 

Artikel 15      Beplanting en onderhoud percelen

15.1    Met de beplanting van het eigen perceel zorgt men ervoor, dat geen gewassen over paden of over andere percelen groeien.

15.2    (Fruit)bomen moeten minstens 1 meter van de belendende percelen worden geplant.

15.3    De (groen)afrastering moet intact blijven.

15.4    Aangrenzende paden, groenstrook en sloot dienen regelmatig, zonder voorafgaande opmerking van het bestuur, door de tuinders te worden schoongehouden.

15.5    Langs de paden is het aan te raden om een halve meter van het perceel een bloemenrand te realiseren.

15.6    Afscheidingspalen en grijze teeltpalen, voor tomaten en aardappelteelt aangebracht door het bestuur, mag men niet verzetten of verwijderen.

 

Artikel 16      Afval en composthopen

16.1    Het is verboden tuinafval over de afrastering of in de sloot te deponeren. Men is verplicht het tuinafval op eigen perceel te verwerken.

16.2    Het niet-composteerbare afval moet worden afgevoerd.

16.3    Mest, afval en vuil mag slechts tijdelijk worden opgeslagen en moet worden afgedekt.

16.4    De composthoop moet minimaal 3 meter van de sloot verwijderd zijn, op voorschrift van het waterschap.

16.5    Het is niet toegestaan dat men het perceel bemest met drijfmest.

 

Artikel 17      Aardappelen en tomaten

17.1    Aardappelen en tomaten mogen, volgens richtlijnen van de Plantenziektekundige dienst,  alleen op de door het bestuur aangewezen plaatsen worden geteeld (maximaal 1/3 deel van het perceel). Uitzonderingen of afwijkingen moeten aangevraagd worden bij het bestuur. Daarna moet men jaarlijks daartoe een teeltplan schriftelijk indienen bij het bestuur.

17.2    Aardappel- en tomatenloof en eventuele achtergebleven aardappels of tomaten dienen te worden afgevoerd. Deze mogen niet worden gecomposteerd. Tijdelijke opslag van bovengenoemd afval op het perceel is uitsluitend toegestaan in goed gesloten plastic zakken

 

Artikel 18      Bestrijdingsmiddelen

18.1    Gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is niet toegestaan. Ook bij bestrijding van ratten mag er geen gif/chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.

18.2    Gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen is ten allen tijden toegestaan.

18.3    Geadviseerd wordt door geschikte teeltmethoden zoals vruchtwisseling aantasting door ziekten en plagen te beperken.

  

Artikel 19      Algemene werkzaamheden volkstuinencomplex

 19.1    Iedereen wordt verwacht gehoor te geven aan een oproep van het bestuur om bij eventuele werkzaamheden op het volkstuinencomplex te helpen, tenzij dit redelijkerwijze b.v. vanwege gezondheid niet van hem verwacht mag worden.

19.2    Omschrijving van mogelijke werkzaamheden:

  • Uitdiepen van sloten; herstellen van slootkanten.
  • Bomen rooien of snoeien in groenstrook en aan de kanten van sloten en paden.
  • Schoffelen van paden.
  • Opruimen van ingewaaid afval.
  • Vervangen van paaltjes en draad tussen percelen.
  • Onderhoud aan gemeenschappelijke ruimtes en materialen.
  • Herstellen van de omheining.

 

Artikel 20      Materiaal

20.1    Materialen van de werkgroep Volkstuinders ‘t Westend of geleende materialen dient men na gebruik te reinigen en in goede staat terug te bezorgen.

Zijn aan deze materialen stukken, dan moet dit worden gemeld bij het bestuur.

20.2    Werkgroep-materialen mogen onder geen enkele voorwaarde van het volkstuinencomplex worden meegenomen.

20.3    Opslag eigen materiaal dient te gebeuren op het eigen perceel. Indien mogelijk uit het zicht.

 

Artikel 21      Berging en clubgebouw

21.1    De berging van het volkstuincomplex mag alleen worden gebruikt voor de opslag van gereedschap.

21.2    Eventueel kan de berging en/of het clubgebouw gebruikt worden om te schuilen bij slecht weer.

21.3    Het clubgebouw en het terras zijn voor algemene ontspanningsdoeleinden en/of eventueel een vergadering. Na gebruik dient men de ruimtes schoon achter te laten en het afval te verwijderen.

 

Artikel 22     Leidingwater en regentonnen

22.1    Leidingwater moet spaarzaam worden gebruikt.

22.2    Sproeien middels het koppelen van een slang aan de kraan is niet toegestaan.

22.3    Men is verplicht zoveel mogelijk regenwater op te vangen en te gebruiken voor de besproeiing van de gewassen.

22.4    Er mogen geen gewassen of groenten in de baden schoongespoeld worden.

22.5    Gereedschap mag niet gereinigd worden in de baden.

22.6    De baden moeten minimaal twee keer per jaar schoongemaakt worden.

 

Artikel 23      Verbranden van afval en gebruik van vuurkorven

23.1    Het verbranden van afval, evenals het stoken van open vuur (b.v. in vuurkorven) is niet toegestaan (volgens een verordening van de Gemeente Oisterwijk).

 

Artikel 24      Huisjes, kooien, kassen en opslagruimte

24.1    Gereedschapskisten moeten op het eigen perceel staan en geverfd worden in de kleuren donkergroen, grijs of bruin.

24.2    Kooien, hokken, kassen, broeibakken of andere bouwwerken mogen alleen geplaatst worden na toestemming van het bestuur. Ondanks de toestemming van het bestuur wordt het bouwwerk geplaatst op eigen verantwoording i.v.m. het reglement van de Gemeente Oisterwijk.

Om toestemming van het bestuur te kunnen krijgen moet een bouwplan schriftelijk worden ingediend. Het bouwplan bestaat uit een schets, voorzien van afmetingen, plaats op het perceel en doel van het bouwwerk.

Al het hier eerder genoemde dient geverfd te worden/zijn in de kleuren donkergroen, grijs en bruin.

24.3    Overige tunnels en plastic kassen mogen alleen gebruikt worden indien ze verplaatsbaar zijn en ze gebruikt worden voor de wisselteelt. Vaste tunnels en kassen moeten als een bouwwerk bij het bestuur aangevraagd worden.

24.4    Er mogen geen bouwmaterialen worden aangevoerd voordat toestemming is verleend.

24.5    Bouwplannen kunnen pas worden ingediend als een tuinder minimaal een jaar actief lid is van de Werkgroep.

24.6    Het bouwwerk moet binnen een half jaar afgewerkt zijn.

24.7    Het bouwwerk moet zijn voorzien van waterafvoer en -opvang.

24.8    Wanneer het bouwwerk klaar is, dient men dat te melden aan het bestuur. Deze controleert of alles volgens tekening is gebouwd.

 

Artikel 25      Geen commerciële doeleinden

25.1    Het tuinieren moet als ontspanning worden beoefend en mag niet het karakter van een bedrijf hebben.

 

Bepalingen betreffende het bestuur van de werkgroep

Artikel 26      Bestuur

26.1    Het bestuur van de werkgroep bestaat uit minimaal vijf leden. Voorzitter, Secretaris, Penningmeester en twee overige bestuursleden.

26.2    Bij de vervulling van hun taak richten de bestuurders zich naar het belang van de werkgroep Volkstuinders ’t Westend en Stichting De Coppele.

 

Artikel 27      Verkiezing bestuursleden

27.1    De voorzitter wordt als zodanig door de algemene ledenvergadering gekozen.

27.2    De overige bestuursleden worden door de leden tijdens de algemene ledenvergadering gekozen.

27.3    De functies van secretaris en penningmeester worden tijdens een bestuursvergadering gekozen uit de bestuursleden welke zijn gekozen in de algemene ledenvergadering.

 

Artikel 28      Aftreden bestuursleden

28.1    Ieder jaar treden er twee bestuursleden af.

28.2    De voorzitter en secretaris kunnen niet in hetzelfde jaar aftreden.

28.3    Het schema van aftreden wordt bijgehouden door het secretariaat.

28.4    Afgetreden leden zijn terstond herkiesbaar in een ledenvergadering.

 

Artikel 29      Tussentijds aftreden 

29.1    Bij tussentijds aftreden van een bestuurslid wordt in de eerstvolgende vergadering de vacature ingevuld.

29.2    Gedurende de vacature worden de werkzaamheden door de overige bestuursleden waargenomen. De tussentijds gekozen vervanger van de werkzaamheden treedt in de rechten en plichten van diegene wiens plaats wordt ingenomen.

 

Artikel 30      Vertegenwoordiging bestuur

30.1    De werkgroep wordt voorts in en buiten rechte vertegenwoordigd door de voorzitter tezamen met de secretaris of tezamen met de penningmeester, dan wel bij afwezigheid van één van de genoemden tezamen met een ander bestuurslid.

30.2    Het bestuur is bevoegd aan anderen een schriftelijke volmacht te verlenen, op grond waarvan deze bevoegd zijn de werkgroep in de in de volmacht omschreven gevallen te vertegenwoordigen.

30.3    De bevoegdheid tot vertegenwoordiging die aan het bestuur of aan bestuursleden toekomt, is onbeperkt en onvoorwaardelijk, voor zover uit de wet niet anders voortvloeit. Een wettelijk toegelaten of voorgeschreven beperking van of voorwaarde voor de bevoegdheid tot vertegenwoordiging kan slechts door de werkgroep worden ingeroepen.

 

30.4    Bestuursleden aan wie krachtens het huishoudelijk reglement of op grond van een volmacht vertegenwoordigingsbevoegdheid is toegekend, oefenen deze bevoegdheid niet uit dan nadat tevoren een bestuursbesluit is genomen waarbij tot het aangaan van de desbetreffende rechtshandeling is besloten.

 

Artikel 31      Beheer gelden en goederen

31.1    Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

31.2    Het bestuur van de werkgroep heeft het beheer over de gelden en goederen van de werkgroep, onderhandelt met derden, beslist over de uitgifte van percelen en houdt toezicht op het gebruik daarvan door de leden.

31.3    Het bestuur is verplicht tot het houden van zodanige aantekeningen omtrent de vermogenstoestand van de werkgroep dat daaruit te allen tijde zijn rechten en verplichtingen kunnen worden gekend.

31.4    Het bestuur brengt op de algemene vergadering binnen zes maanden na afloop van het boekjaar – behoudens verlenging van deze termijn door de algemene vergadering – een jaarverslag uit over de gang van zaken in de werkgroep en over het gevoerde beleid. Het legt de balans en de staat van inkomsten en uitgaven met een toelichting ter goedkeuring aan de algemene vergadering over.

31.5    De onder artikel 31.4 bedoelde stukken worden ondertekend door alle bestuursleden; ontbreekt een handtekening van een bestuurslid, dan wordt hiervan onder opgave van redenen melding gemaakt. Na afloop van de termijn kan ieder lid van de gezamenlijke bestuursleden in rechte vorderen dat zij deze verplichtingen nakomen.

31.6    Een kascommissie van twee door de algemene vergadering gekozen leden

controleert voor de eerste jaarvergadering de boeken en bescheiden van de       penningmeester en brengt op de vergadering verslag uit van haar bevindingen.

31.7    Van deze commissie treedt ieder jaar de langst zitting hebbende af en deze is         niet direct herkiesbaar. Het aftredende lid wordt opgevolgd door het reserve lid, dat ieder jaar wordt gekozen in de ledenvergadering.

31.8    De kascommissie onderzoekt de balans en de staat van inkomsten en uitgaven en brengt aan de algemene vergadering verslag van haar bevindingen uit.

31.9    Het bestuur is verplicht de kascommissie ten behoeve van haar onderzoek alle door haar gevraagde inlichtingen te verschaffen, haar desgewenst de kas en de waarden te tonen en inzage in de boeken en de bescheiden van de werkgroep te geven.

31.10  Goedkeuring door de algemene vergadering van het jaarverslag en van de rekening en verantwoording strekt het bestuur tot décharge voor alle handelingen, voor zover die uit de jaarstukken blijken.

31.11  Het bestuur is verplicht de bescheiden als bedoeld in artikel 31.3 tot en met 31.5 zeven jaar lang te bewaren.

 

Artikel 32      Voorzitter (rol en verantwoording)

32.1    De voorzitter zorgt voor een oproep tot de vergaderingen. Hij kan de vergadering bijeen laten roepen door het secretariaat.

32.2    De voorzitter stelt met het secretariaat de agenda voor de leden- en bestuursvergaderingen samen.

32.3    De voorzitter leidt de vergaderingen. Bij diens afwezigheid wijst de vergadering zelf een voorzitter aan.

32.4    De voorzitter neemt initiatieven en coördineert de bestuurswerkzaamheden.

32.5    De voorzitter draagt zorg voor de naleving van het huishoudelijk reglement van de werkgroep.

32.6    De voorzitter vertegenwoordigt de vereniging naar binnen en naar buiten.

32.7    De voorzitter bemiddelt, ondersteund door een ander bestuurslid, door hoor en wederhoor, in conflicten.

 

Artikel 33      Secretaris (rol en verantwoording)

33.1    De secretaris voert de correspondentie van de werkgroep en houdt het ledenregister bij, dit in samenwerking met de voorzitter en de penningmeester.

33.2    De secretaris maakt van alle vergaderingen verslag en kondigt de vergaderingen aan.

33.3    De secretaris brengt op de jaarvergadering verslag uit over de verrichtingen van de werkgroep in het afgelopen jaar.

33.4    De secretaris verzorgt het werkgroepsarchief.

 

Artikel 34      Penningmeester (rol en verantwoording)

34.1    De penningmeester beheert de financiën van de werkgroep.

34.2    De penningmeester zorgt voor het innen van alle gelden en doet alle betalingen.

34.3    De penningmeester geeft voor alle ontvangsten kwitanties en alle uitgaven moeten door kwitanties/bonnen zijn gedekt.

34.4    De penningmeester nodigt tijdig voor de eerste jaarvergadering de kascommissie uit tot het controleren van de boeken en bescheiden.

 

Artikel 35      Vergaderingen

35.1    Het bestuur van de werkgroep Volkstuinders vergadert zo dikwijls als nodig, minimaal één keer per zes maanden.

35.2   Een bestuurslid neemt niet deel aan de beraadslaging en besluitvorming indien hij daarbij een direct of indirect persoonlijk belang heeft dat tegenstrijdig is met het belang van de werkgroep. Wanneer hierdoor geen bestuursbesluit kan worden genomen, wordt het besluit genomen door de algemene ledenvergadering.

35.3    Minimaal tweemaal per jaar zal er een ledenvergadering worden gehouden, waarvan de leden als regel 14 dagen van tevoren bericht ontvangen.

 

Artikel 36      Schorsing bestuurslid

36.1    Tussentijds kan een bestuurslid, indien hij de belangen van de werkgroep verwaarloost of benadeelt, worden voorgedragen tot schorsing of ontzetting uit zijn bestuursfunctie.

36.2    Het bestuursvoorstel tot schorsing van een bestuurslid moet met meerderheid van de stemmen op de bestuursvergadering zijn aangenomen.

36.3    Het betreffende bestuurslid moet op deze vergadering in de gelegenheid zijn geweest zijn houding te rechtvaardigen.

36.4    Ook op de algemene ledenvergadering heeft de betrokkene het recht zijn houding te verdedigen. Een besluit tot ontzetting moet met gewone meerderheid (50%+ 1 van de aanwezigen) van stemmen door de algemene ledenvergadering zijn genomen.

36.5    Zo mogelijk wordt op dezelfde vergadering die tot ontzetting besluit, een plaatsvervangend bestuurslid gekozen.

 

Slotbepalingen

 

Artikel 37      Klachten en geschillen

37.1    Alle klachten moeten schriftelijk worden ingediend, voorzien van naam, adres en handtekening.

37.2    Alle geschillen binnen de werkgroep Volkstuinders ‘t Westend zullen door het bestuur worden opgelost met inachtneming van het huishoudelijke reglement.

37.3    Bij onderling geschil tussen tuinder(s) en bestuur van de werkgroep Volkstuinders ‘t Westend neemt het bestuur van De Coppele in samenspraak met het bestuur van de Volkstuinders ’t Westend een bindende beslissing.

 

Artikel 38      Aansprakelijkheid

38.1    Het bestuur van de werkgroep stelt zich niet aansprakelijk voor verlies, ontvreemding of beschadiging van eigendommen van leden of bezoekers.

 

Artikel 39      Algemeen

39.1    In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist het bestuur.